- Утворення клітинних стінок;
- Формування кореневої системи, стінок сосудин та поліпшення еластичності мембран;
- Підтримання міцності тканин листка та стебла;
- Участь у регулюванні водного балансу та фітогормонів;
- Метаболізм вуглеводів та запилення рослин
За нестачі бору в рослині припиняється ріст коріння і надземної частини, відмирають точки росту, оскільки клітини молодої тканини перестають ділитися. У плодах відбувається слабке накопичення цукрів, а у коренеплодах руйнуються стінки клітин і проявляється побуріння, що зумовлює гнилизну серцевини
Соняшник – слабкий розвиток кореневої системи, гальмування розвитку точок росту, «підгоріле» листя, закорковіння стебла, пригнічення кошика, погане утворення зав’язі.
Ріпак – гальмування росту, утворення тріщин у стеблах, порожнини у серцевині кореня, зменшення кількості стручків та насіння в них
НИВАТОН БОР 150 | НИВАТОН СМАРТ БОР | НИВАТОН БОР 100 | ||||||||
Вміст поживних і біологічно активних компонентів, г/л | ||||||||||
N | B | N | B | Zn | Mn | Cu | Mo | N | B | Mo |
65 | 150 | 45 | 150 | 0,4 | 0,25 | 0,5 | 0,75 | 40 | 110 | 0,5 |
Класичне борне мікродобриво містить бор у формі органічного комплексу з етано-ламіном і призначене для листового піджив-лення широкого спек-тру культур. Висока ефективність і зручна препаративна форма надає препарату переzвагу у порівнянні з іншими препаратам | Інноваційне мікродобриво, що містить бор у формі бор-етаноламіну, і мікроелементи-синергісти, хелатовані EDTA Багаторічні дослідження іноземних вчених (агрономів, фізіо-логів рослин) вказували на позитивний вплив марганцю і цинку на пов-ноту засвоєння бору. Ми розробили оригінальну формулу з макси-мальною ефективністю, підібравши оптимальне співвідношення актив-них компонентів. | Нова формула борного мікродобрива містить бор у формі бор-етаноламіну молібден та азот у легкодоступній формі . Молібден– мікроелемент-синергіст, що підвищує повноту засвоєння бору Добриво призначене для листового підживлення і добре сумісне з іншими добривами та низкою ЗЗР |
Культури | Фази розвитку | Норми витрати (л/га) |
Зернові | Осінь – початок кущення | 0,5 |
Кукурудза | 3–5 листків | 0,5 – 1,0 |
Соняшник | 2-3 пари листків | 1,0 |
5-6 пар листків | 1,0 | |
Ріпак | 2-5 пар листків (осінь) | 1,0 |
Стеблування, бутонізація (весна) | 1,0 – 1,5 | |
Бобові (горох,соя) | Початок бутонізації | 1,0 – 1,5 |
Томати, перець, баклажан | Бутонізація | 0,5 – 1,0 |
Льон | Стадія «ялинки» | 1,0 |
Картопля | Бутонізація | 0,5 – 1,0 |
Плодові та ягідні | Рожевий бутон | 0,5 – 1,0 |
Формування плодів | 0,5 – 1,0 | |
Ранній післязбиральний період | 1,0 – 2,0 | |
Виноград | Перед цвітінням | 0,5 – 1,0 |
Перед дозріванням | 0,5 – 1,0 | |
Суниця | Перед цвітінням | 0,5 |
Буряки цукрові | Змикання листків в рядках, міжряддях | 0,5 – 1,5 |