- Утворення клітинних стінок;
- Формування кореневої системи, стінок сосудин та поліпшення еластичності мембран;
- Підтримання міцності тканин листка та стебла;
- Участь у регулюванні водного балансу та фітогормонів;
- Метаболізм вуглеводів та запилення рослин
За нестачі бору в рослині припиняється ріст коріння і надземної частини, відмирають точки росту, оскільки клітини молодої тканини перестають ділитися. У плодах відбувається слабке накопичення цукрів, а у коренеплодах руйнуються стінки клітин і проявляється побуріння, що зумовлює гнилизну серцевини
Соняшник – слабкий розвиток кореневої системи, гальмування розвитку точок росту, «підгоріле» листя, закорковіння стебла, пригнічення кошика, погане утворення зав’язі.
Ріпак – гальмування росту, утворення тріщин у стеблах, порожнини у серцевині кореня, зменшення кількості стручків та насіння в них
НИВАТОН БОР 150 |
НИВАТОН СМАРТ БОР |
НИВАТОН БОР 100 |
||||||||
Вміст поживних і біологічно активних компонентів, г/л |
||||||||||
N |
B |
N |
B |
Zn |
Mn |
Cu |
Mo |
N |
B |
Mo |
65 |
150 |
45 |
150 |
0,4 |
0,25 |
0,5 |
0,75 |
40 |
110 |
0,5 |
Класичне борне мікродобриво містить бор у формі органічного комплексу з етано-ламіном і призначене для листового піджив-лення широкого спек-тру культур. Висока ефективність і зручна препаративна форма надає препарату переzвагу у порівнянні з іншими препаратам |
Інноваційне мікродобриво, що містить бор у формі бор-етаноламіну, і мікроелементи-синергісти, хелатовані EDTA Багаторічні дослідження іноземних вчених (агрономів, фізіо-логів рослин) вказували на позитивний вплив марганцю і цинку на пов-ноту засвоєння бору. Ми розробили оригінальну формулу з макси-мальною ефективністю, підібравши оптимальне співвідношення актив-них компонентів. |
Нова формула борного мікродобрива містить бор у формі бор-етаноламіну молібден та азот у легкодоступній формі . Молібден– мікроелемент-синергіст, що підвищує повноту засвоєння бору Добриво призначене для листового підживлення і добре сумісне з іншими добривами та низкою ЗЗР |
Культури |
Фази розвитку |
Норми витрати (л/га) |
Зернові |
Осінь – початок кущення |
0,5 |
Кукурудза |
3–5 листків |
0,5 – 1,0 |
Соняшник |
2-3 пари листків |
1,0 |
5-6 пар листків |
1,0 |
|
Ріпак |
2-5 пар листків (осінь) |
1,0 |
Стеблування, бутонізація (весна) |
1,0 – 1,5 |
|
Бобові (горох,соя) |
Початок бутонізації |
1,0 – 1,5 |
Томати, перець, баклажан |
Бутонізація |
0,5 – 1,0 |
Льон |
Стадія «ялинки» |
1,0 |
Картопля |
Бутонізація |
0,5 – 1,0 |
Плодові та ягідні |
Рожевий бутон |
0,5 – 1,0 |
Формування плодів |
0,5 – 1,0 |
|
Ранній післязбиральний період |
1,0 – 2,0 |
|
Виноград |
Перед цвітінням |
0,5 – 1,0 |
Перед дозріванням |
0,5 – 1,0 |
|
Суниця |
Перед цвітінням |
0,5 |
Буряки цукрові |
Змикання листків в рядках, міжряддях |
0,5 – 1,5 |