...

Ниватон Озимі

Для того, щоб побачити вартість та зробити замовлення, ви повинні зареєструватися в системі, або виконати вхід.

Виберіть об’єм каністри для замовлення товару
Вартість:
Доступно за замовленням
Об'єм: 20 л

Збалансоване мікродобриво, що містить повний набір макро- і мікроелементів 100% у хелатній формі і призначене для позакореневого підживлення озимих культур в осінній період. Багаторічні дослідження дозволили розробити високоефективний склад, що забезпечує повноцінну підготовку до осінньо-зимового періоду. Комплекс біологічно активних речовин позитивно впливає на ріст і розвиток сходів. Застосування добрива Ниватон Озимі дозволяє сформувати рослини стійкі до несприятливих факторів (заморозки, вимерзання, випрівання) навколишнього середовища.

Фосфіти – фосфор у формі фосфітів, володіє фунгістатичнуою активністю і формує неспецифічну стійкість до різних фітопатогенів (SAR), ефективні при профілактиці випрівання.

Органофосфонати – регулюють ростові процеси, підвищують стійкість до різних фітопатогенів.

Калій – сприяє відтоку асимілятів, підвищує вміст вуглеводів в кореневій шийці, підвищує стійкість до низьких температур.

Мікроелементи – активують ферментні процеси, балансують обмінні процеси, сприяють накопиченню білкового азоту.

Лізин і аргінін – амінокислота сприяє формуванню посухо- і морозостійкості.

Нікотинова кислота – активний учасник енергетичного обміну.

Янтарна кислота – натуральний антистресант, адаптоген та стимулятор росту.

Вміст поживних компонентів і біологічно активних компонентів: г w/v % w/w %
Азот N 43-47 4,5 3,8
Фосфор Р2О5 (загальний) 100-105 10,0 8,4
– органофосфонатний 63-67 6,5 5,5
– фосфітний НРО3+2 22-27 2,5 2,9
Калій К2О 43-47 4,5 3,8
Сірка SO3 32-35 3,35 2,9
Залізо Fe 5,5-6,0 0,55 0,48
Марганець Mn 5,5-6,0 0,55 0,48
Мідь Cu 6,5-7,0 0,65 0,56
Цинк Zn 9,0-9,5 0,9 0,76
Бор B 4,4-5,0 0,45 0,42
Молібден Mo 0,1-0,15 0,01 0,0085
Кобальт Co 0,05-0,075 0,005 0,00425
Лізин 20 2,0 1,7
Аргінін 5 0,5 0,42
Нікотинова кислота 2,5 0,25 0,21
Янтарна кислота 5 0,5 0,39
Зовнішній вигляд:
прозора рідина зеленого кольору зі слабким аміачним запахом або без
Додаткові показники:
Водневий показник (рН) 4,5-6,5
Щільність, гр/л 1180-1200
Хелатуючий агент ОЕДФ

Азот відіграє ключову роль в ряді біохімічних процесів, у рослинні. Він входить до складу білків, ферментів, нуклеїнових кислот, хлорофілу, вітамінів. Симптоми його дефіциту  в першу чергу з’являються на нижніх листках. Проявом нестачі азоту є гальмування росту, блідість листків, навіть певна жовтизна листків пшениці озимої.

Фосфор регулює процеси дихання і перенесення енергії.

Калій у рослинах підвищує активність ферментів, не входячи в їх склад, надає великий вплив на процес фотосинтезу, інтенсивність росту рослин, бере участь у поглинанні і транспорті води по рослині.

Марганець сприяє  виділенню кисню, розщеплення молекули води, регулює ферментативну активність. За дефіциту марганцю сильно скорочується рівень ауксину- головного гормону, що регулює ріст рослин, скорочується кількість цукру, і рослини стають більш чутливими до заморозків.

У складі ферментів цинк бере участь у виділені вуглекислого газу, окислювально-відновних процесах.

Мідь відіграє важливу роль в процесі цвітіння і формування лігніну, а також впливає на формування зерна, регулюючи співвідношення ауксину.

Бор посилює пересування цукру до точок росту та насінню, прискорює проростання пилку, впливає на розвиток зав’язей, процеси дозрівання насіння.

Нестача азоту сильно гальмує ріст і розвиток рослин, проявляється це у вигляді хлорозу. Листки стають світло-зеленими, дрібними, передчасно жовтіє з кінчиків. У зернових колосових сповільнюється кущіння, стебла короткі.

Недолік фосфору особливо небезпечний для молодих рослин зернових культур, коли закладається основа майбутнього врожаю.

Ознаки нестачі калію виражаються у відставання рослин у рості без будь-яких послаблень процесу кущіння, нижні листки всихають, покриваються брудно-жовтими плямами. Колосся зернових культур за нестачі калію мають низьку озерненість  і щупле зерно.

За дефіциту марганцю відбувається межжилковий хлороз, побіління, листя набуває матового кольору.

За дефіциту цинку відбувається затримка в дозріванні врожаю, гідроліз білка в зерні при тривалому зберіганні, погіршення його якості.

За нестачі міді  спостерігається скручування молодих листків з подальшим відмиранням, на їх розвивається синьо-зелений глянець.

Нестача бору.Колос має високу недорозвиненість колосків і щуплість зерна.

Культура Фаза розвитку Витрата, л/га
Зернові 2-4 листки – початок кущіння (осінь) 1,0-2,0
Рапс Осіння розетка 1,0-2,0
  • Повноцінний ріст і розвиток;
  • Підвищення стійкості до грибкових захворювань;
  • Підвищення стійкості до абіотичних стресів і впливів (перепади температур, заморозки, повернення холодів);
  • Сприяє збільшенню листової поверхні;
  • Підвищує коефіцієнт використання мінеральних добрив;
  • Активує процеси дихання, фотосинтезу;
  • Сприяє накопиченню вуглеводів в кореневій шийці – перешкоджаючи вимерзанню.