...

Ниватон Смарт Бор

Для того, щоб побачити вартість та зробити замовлення, ви повинні зареєструватися в системі, або виконати вхід.

Виберіть об’єм каністри для замовлення товару
Вартість:
в наявності
Об'єм: 20 л

Інноваційне мікродобриво, що містить бор у формі бор-етаноламін та мікроелементи-синергісти, хелатовані EDTA і призначене для листового підживлення широкого спектру культур. Багаторічні дослідження іноземних та вітчизняних (США, Франція, Італія, УРСР) вчених (агрономи, фізіологи рослин) вказували на позитивний вплив марганцю і цинку на повноту засвоєння бору. Наші фахівці, спираючись на їх досвід, розробили оригінальну формулу з максимальною ефективністю, підібравши оптимальне співвідношення активних компонентів. Добриво рекомендовано для всіх видів сільськогосподарських культур, гарантованим ефектом якого є рясне цвітіння, збереження зав’язі і підвищення врожайності.

Вміст поживних компонентів і біологічно активних компонентів: г w/v % w/w %
Бор В 110 11,0 8,6
Азот N 45 4,5 3,5
Цинк Zn 0,4 0,04 0,031
Марганець Mn 0,25 0,025 0,019
Мідь Cu 0,5 0,05 0,038
Молібден Мо 0,75 0,075 0,057
Зовнішній вигляд:
прозора рідина зеленого кольору зі слабким специфічним запахом.
Додаткові показники:
Водневий показник (рН) 7,5-8,5
Щільність, гр/л 1250-1300
Комплексоутворювач Етаноламін
  • Бор – мікроелемент, що бере участь у формуванні репродуктивних органів, покращує цвітіння, активізує транспорт і накопичення білку і вуглеводів.
  • Азот (органічний) – повністю утилізується рослиною, перетворюючись в амінокислоту – гліцин, що грає важливу роль в білковому обміні.
  • Марганець – мікроелемент-синергіст, що сприяє утилізації бору в рослині, активує фотосинтез і накопичення ассимілятів.
  • Цинк – мікроелемент-синергіст, що покращує цвітіння, полегшує запилення.
  • Мідь – мікроелемент-синергіст,  що регулює водний і азотний обмін.
  • Молібден – мікроелемент-синергіст підвищує повноту засвоєння бору.

Бор відіграє важливу роль у житті рослини. Його вміст у них досягає 0,0001%  і зазвичай коливається в межах 5-95 мг\кг сухої ваги. Він входить до складу більше 20 ферментів, серед них можна відзначити: каталазу, сахаразу, трансглюкозидазу та ін. Бере участь в процесах формування генеративних органів, покращує цвітіння, полегшує запилення, сприяє збереженню та зростанню зав’язі. Бор погано реутилізірується рослиною, тому листкові підживлення цим елементом відіграють вирішальну роль у формуванні врожайності. Він є одним з абсолютно необхідних для повноцінного росту і розвитку мікроелементів. Його дефіцит на початкових і середніх фазах розвитку негативно позначається як на якісних, так і на кількісних показниках врожаю.

Рослини страждають від дефіциту бору, рідко дають повноцінний урожай належної якості. При анатомічному дослідженні виявляється руйнування меристеми точки зростання, судини закупорюються, водний обмін порушується, рослини в’януть. Зовні дефіцит бору виражається у відставанні в рості, репродуктивні органи формуються неповноцінними.Такі рослини погано цвітуть, зав’язі формується малоі часто вона повністю осипається.

Фактори що сприяють розвитку дефіциту бору:

  • перевапнування (рН˃7)
  • надлишок азотних добрив
  • посушлива погода
Листова підкормка Бор 150 Бор 100 СмартБор
Культура Фаза розвитку Витрата, л/га
Пшениця, жито, ячмінь, овес Кущіння 0,25 0,5 0,5
Прапорцевий листок
Соняшник 2-3 пари листків 1,0 1,0-1,5 1,0-1,5
5-6 пар листків
Гречка Розгалуження 1,0 1,0 1,0
Льон «Ялинка» 0,75 1,0-1,5 1,0-1,5
Ріпак Бутонізація 1,0 1,0-1,5 1,0-1,5
Кукурудза 3-5 листків 0,5 0,75 0,75
6-8 листків 1,0 1,0-1,5 1,0-1,5
Бобові Бутонізація 0,5-1,0 0,75-1,0 0,75-1,0
Зерняткові, кісточкові  Перед цвітінням 1,0 1,0 1,0
Виноград  Перед цвітінням 1,0 1,0-1,5 1,0-1,5
Малина, смородина, аґрус  Перед цвітінням 0,5 1,0 1,0
Суниця  Перед цвітінням 0,5 0,75 0,75
Картопля  Стеблування 1,0 1,-1,5 1,-1,5
Томати, перець, баклажани  Бутонізація 0,75 1,0 1,0
Цибуля, часник  Формування цибулини 0,75 1,0 1,0
Капуста 2-3 справжні листки 0,75 1,0 1,0
Огірок 3-6 справжні листки 0,25 0,5 0,5
  • Профілактику та лікування мікроелементозів викликаних дефіцитом бору.
  • Позитивна дія на формування репродуктивних органів.
  • Полегшує запилення, збільшує число повноцінних стручків.
  • Сприяє формуванню і збереженню зав’язі.
  • Підвищення стійкості до абіотичних стресів і впливів (заморозки, спека, посуха).
  • Підвищує стійкість до грибкових захворювань.
  • Підвищення врожайності.
  • Активація роботи ферментів.
  • Активізує транспорт і накопичення вуглеводів.
  • Покращує лежкість і транспортабельність плодів