...

Ниватон Бор 150

Для того, щоб побачити вартість та зробити замовлення, ви повинні зареєструватися в системі, або виконати вхід.

Виберіть об’єм каністри для замовлення товару
Вартість:
в наявності
Об'єм: 5 л, 10 л, 20 л

Класичне борне мікродобриво містить бор у формі органічного комплексу з етаноламіном і призначене для листового підживлення широкого спектру культур. Висока ефективність і зручна препаративна форма допомогли йому здобути широку славу. Наше добриво виробляється на сучасному обладнанні, з високоякісних матеріалів закордонного виробництва та під контролем технічних фахівців і не поступається за якістю кращим світовим виробникам. Застосування добрива Ниватон Бор-150 дозволяє швидко компенсувати тимчасовий дефіцит бору, забезпечити його ефективну профілактику, різко підвищити врожайність борофільних культур.

Склад, г/л

N B
65 150

– Бор – мікроелемент, що бере участь у формуванні репродуктивних органів, покращує цвітіння, активізує транспорт і накопичення білку і вуглеводів.

– Азот (органічний) – повністю утилізується рослиною, перетворюючись в амінокислоту – гліцин, що грає важливу роль в білковому обміні.

Вміст поживних компонентів і біологічно активних компонентів: г w/v % w/w %
Бор В 150 15,0 11,1
Азот N (органический) 65 6,5 4,8
Зовнішній вигляд:
прозора безбарвна або жовтувата рідина з амінним запахом або без
Додаткові показники:
Водневий показник (рН) 7,5-8,5
Щільність, гр/л 1330-1370
Комплексоутворювач Етаноламін

Бор відіграє важливу роль у житті рослини. Його вміст у них досягає 0,0001%, і зазвичай коливається в межах 5-95 мг\кг сухої ваги. Він входить до складу більше 20 ферментів та серед них можна відзначити: каталазу, сахаразу, трансглюкозидазу та ін. Бере участь в процесах формування генеративних органів, покращує цвітіння, полегшує запилення, сприяє збереженню та зростанню зав’язі. Бор погано реутилізірується рослиною, тому листкові підживлення цим елементом відіграють вирішальну роль у формуванні врожайності. Він є одним з абсолютно необхідних для повноцінного росту і розвитку мікроелементів. Його дефіцит на початкових і середніх фазах розвитку негативно позначається як на якісних так і на кількісних показниках врожаю.

Рослини, що страждають від дефіциту бору, рідко дають повноцінний урожай належної якості. При анатомічному дослідженні виявляється руйнування меристеми точки зростання, судини закупорюються, водний обмін порушується, рослини в’януть. Зовні дефіцит бору виражається у відставанні в рості, репродуктивні органи формуються неповноцінними і такі рослини погано цвітуть, зав’язі формується мало, часто вона повністю осипається.

Фактори, що сприяють розвитку дефіциту бору:

  • перевапнування (рН˃7)
  • надлишок азотних добрив
  • посушлива погода
Культури Фази розвитку Норми витрати (л/га)
Зернові Осінь – початок кущення 0,5
Кукурудза 3–7 листків 0,5 – 1,0
Соняшник 2–3 пари листків 1,0
5–6 пар листків 1,0
Ріпак 2–5 пар листків (осінь) 1,0
Стеблування, бутонізація (весна) 1,0 – 1,5
Бобові (горох, соя) Початок бутонізації 1,0 – 1,5
Томати, перець, баклажан Бутонізація 0,5 – 1,0
Льон Стадія «ялинки» 1,0
Картопля Бутонізація 0,5 – 1,0
Плодові та ягідні Рожевий бутон 0,5 – 1,0
Формування плодів 0,5 – 1,0
Ранній післязбиральний період 1,0 – 2,0
Виноград Перед цвітінням 0,5 – 1,0
Перед дозріванням 0,5 – 1,0
Суниця Перед цвітінням 0,5
Буряки цукрові Змикання листків в рядках, міжряддях 0,5 – 1,5
  • Профілактику та лікування мікроелементозів викликаних дефіцитом бору.
  • Позитивна дія на формування репродуктивних органів.
  • Полегшує запилення, збільшує число повноцінних стручків.
  • Сприяє формуванню і збереженню зав’язі.
  • Підвищення стійкості до абіотичних стресів і впливів (заморозки, спека, посуха).
  • Підвищує стійкість до грибкових захворювань.
  • Підвищення врожайності.
  • Активацію роботи ферментів.
  • Активізує транспорт і накопичення вуглеводів.
  • Покращує лежкість і транспортабельність плодів.