Ниватон Бор 100

Вартість:

Для того, щоб побачити вартість та зробити замовлення, ви повинні зареєструватися в системі, або виконати вхід.

Доступно за замовленням
Замовити зворотний дзвінок
Fill out this field
Fill out this field

Нова формула борного мікродобрива містить бор у формі бор-етаноламіну молібден та азот у легкодо- ступній формі. Молібден– мікроелемент-синергіст, що підвищує повноту засвоєння бору. Добриво призначене для листового підживлення і добре сумісне з іншими добривами та низкою ЗЗР.

Склад, г/л

N B Mo
40 100 0,5

– Бор – мікроелемент, що бере участь у формуванні репродуктивних органів, покращує цвітіння, активізує транспорт і накопичення білку і вуглеводів.

– Азот (органічний) – повністю утилізується рослиною, перетворюючись в амінокислоту – гліцин, що грає важливу роль в білковому обміні.

– Молібден – мікроелемент-синергіст, що підвищує повноту засвоєння бору.

– Гумат (з леонардіта) – натуральні стимулятори росту, адаптогени і антистрессанти.

– Амінокислоти – активують біохімічну функцію бору, покращують його транспорт в рослині

Вміст поживних компонентів і біологічно активних компонентів: г w/v % w/w %
Бор В 110 11,0 8,6
Азот N 45 4,5 3,5
Молібден Мо 1,0 0,1 0,078
Гумати 10 1,0 0,78
Амінокислоти 50 5,0 3,9
Зовнішній вигляд:
прозора рідина чорного кольору зі слабким специфічним запахом або без
Додаткові показники:
Водневий показник (рН) 7,5-8,5
Щільність, гр/л 1250-1300
Комплексоутворювач Етаноламін

Бор відіграє важливу роль у житті рослини. Його вміст у них досягає 0,0001%, і зазвичай коливається в межах 5-95 мг\кг сухої ваги. Він входить до складу більше 20 ферментів, серед них можна відзначити: каталазу, сахаразу, трансглюкозидазу та ін. Бор участь в процесах формування генеративних органів, покращує цвітіння, полегшує запилення, сприяє збереженню та зростанню зав’язі. Бор погано реутилізірується рослиною, тому листкові підживлення цим елементом відіграють вирішальну роль у формуванні врожайності. Він є одним з абсолютно необхідних для повноцінного росту і розвитку мікроелементів. Його дефіцит на початкових і середніх фазах розвитку негативно позначається як на якісних так і на кількісних показниках врожаю.

Рослини, які страждають від дефіциту бору рідко дають повноцінний урожай належної якості. При анатомічному дослідженні виявляється руйнування меристеми точки зростання, судини закупорюються, водний обмін порушується, рослини в’януть. Зовні дефіцит бору виражається у відставанні в рості, репродуктивні органи формуються неповноцінними і такі рослини погано цвітуть, зав’язі формується мало, часто вона повністю осипається.

Фактори що сприяють розвитку дефіциту бору:

  • перевапнування (рН˃7)
  • надлишок азотних добрив
  • посушлива погода
Культури Фази розвитку Норми витрати (л/га)
Зернові Осінь – початок кущення 0,5
Кукурудза 3–5 листків 0,5 – 1,0
Соняшник 2–3 пари листків 1,0
5–6 пар листків 1,0
Ріпак 2–5 пар листків (осінь) 1,0
Стеблування, бутонізація (весна) 1,0 – 1,5
Бобові (горох, соя) Початок бутонізації 1,0 – 1,5
Томати, перець, баклажан Бутонізація 0,5 – 1,0
Льон Стадія «ялинки» 1,0
Картопля Бутонізація 0,5 – 1,0
Плодові та ягідні Рожевий бутон 0,5 – 1,0
Формування плодів 0,5 – 1,0
Ранній післязбиральний період 1,0 – 2,0
Виноград Перед цвітінням 0,5 – 1,0
Перед дозріванням 0,5 – 1,0
Суниця Перед цвітінням 0,5
Буряки цукрові Змикання листків в рядках, міжряддях 0,5 – 1,5
  • Профілактику та лікування мікроелементозів викликаних дефіцитом бору.
  • Позитивна дія на формування репродуктивних органів.
  • Полегшує запилення, збільшує число повноцінних стручків.
  • Сприяє формуванню і збереженню зав’язі.
  • Підвищення стійкості до абіотичних стресів і впливів (заморозки, спека, посуха).
  • Підвищує стійкість до грибкових захворювань.
  • Підвищення врожайності.
  • Активацію роботи ферментів.
  • Активізує транспорт і накопичення вуглеводів.
  • Покращує лежкість і транспортабельність плодів.
Додаткова інформація

Препаративна форма:

Розчинний концентрат.

Хімічна група:

Добрива з мікроелементами.

Токсичність:

4-й клас небезпечності за класифікацією ВООЗ.

Сумісність:

Сумісний із більшістю водорозчинних добрив і засобів захисту рослин. Перед застосуванням з іншими агрохімікатами перевірити їх на сумісність із препаратом «Ниватон».

Механізм дії:

Швидке проникнення через кутикулу та пори рослин із коефіцієнтом засвоювання мінерального живлення 60−80 %.

Норма витрати робочого розчину для різних культур:

Зернові, технічні: 200−300 л/га;
Овочеві: 350−400 л/га;
Плодово-ягідні: 800−1000 л/га.

Посіви треба обприскувати в ранкові або вечірні години. Оптимальна температура повітря має становити від +10 до +25°С, швидкість вітру — до 5 м/с. Не обробляти культури за температури повітря вище +25 °C.

Гарантійний строк зберігання:

36 місяців за температури від +5 до +35 °С. Запобігати потраплянню прямих сонячних променів. Зберігати в оригінальній закритій тарі. Можливе незначне згущення препарату.

Порядок приготування робочого розчину:

Бак обприскувача наповнити на 2/3 водою, ввімкнути мішалку;
Додати по черзі мікродобриво «Ниватон» і препарати захисту рослин (якщо вони передбачені та рекомендовані). Послідовно додавати компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента;
Долити бак водою до повного об’єму і почати обприскування;
Не допускати зупинки змішування, доки препарат залишається в баку обприскувача.

Заходи безпеки:

Препарат не токсичний для людей і бджіл, неалергенний, екологічно безпечний. Під час роботи з добривом необхідно дотримуватися загальноприйнятих заходів безпеки! Не потребує особливих умов, способів і засобів знешкодження. У разі потрапляння розчину на шкіру або в очі промити їх теплою водою. За необхідності звернутися до лікаря! Обробку проводити в респіраторі та спецодязі.